07.12.2014 15:41

ГІМНАСТИКА ДЛЯ ОБЛИЧЧЯ

Рецепт N1. Гімнастика для обличчя за допомогою звуків "О-У-І-И": протягом декількох хвилин щодня намагайтеся вимовляти співучо О-У-І-И. Прекрасно тренуються м'язи обличчя. І частіше посміхайтеся.

Рецепт N2. Вправи для зміцнення м'язів обличчя: ручкою в роті виписувати весь алфавіт.

Рецепт N3. Фейсбілдінг - вправи для обличчя:

1. Витягніть губи вперед і несильно подуйте так, ніби ви задуває полум'я свічки. Потім розслабте губи. Повторіть вправу 40-50 разів.

2. Висуньте мова як можна більше (як би дратуючи їм) і затримайте його в такому положенні на 2-3 секунди, потім приберіть мова й розслабте його м'язи на 1-2 секунди. Повторіть це 5-6 разів.

3. Зробіть глибокий вдих і надійти щоки. Потім почніть видихати повітря спочатку повільно і поступово, а потім поштовхами. Повторіть 15-20 разів.

4. Рухайте нижньою щелепою одночасно з губами спочатку вліво, а потім вправо, повторюючи це 10-20 разів.

5. Послідовно тягніть голосні А, І, О, У, а потім наберіть у легені повітря, надійти щоки і випустіть повітря з силою через щільно стислі губи так, щоб вони стали вібрувати. Повторіть цю вправу 15 разів.

6. Далі зробіть хвилинну паузу, заповнивши її хихиканням, легким сміхом, що супроводжується приємним розслабленням м'язів обличчя.

7. Підніміть брови вгору, намагаючись не морщити при цьому лоб. Щоб відчути, як рухається шкіра, покладіть долоню на голову.

8. Надувати щоки, а потім повертайте особа в звичайний стан. Повторіть це 10-20 разів.

9. Наберіть в рот повітря і, "катаючи" його, перетягніть повітря під верхню і нижню губу, з однієї щоки в іншу (до речі, це вельми дієвий спосіб попередження носогубних складок). Виконуйте цю вправу протягом 30 секунд.

10. Повторіть попередню вправу, масажуючи при цьому ясна та зуби мовою. Також робіть цю вправу протягом полумінути.

11. Закривши рот, стискати і розтискати зуби. Повторіть 10-20 разів.

Тепер знову зробіть хвилинну паузу.

12. Уявіть, що до вашого підборіддя підвішений важкий вантаж, який необхідно підняти. Підніміть повільно підборіддя, закидаючи одночасно голову назад і напружуючи всі м'язи шиї. Повторіть 5 разів.

13. Випряміть голову і Висуньте мову, як би прагнучи дістати їм до носа, а потім, продовжуючи тягнути мова до носа, рухайте кінчиком мови з боку в бік. Повторіть цю вправу також 5 разів.

14. Закрийте рот і сильно стисніть зуби, одночасно з силою притискаючи кінчик язика до внутрішньої поверхні різців. Потім поверніться до вихідного положення. Повторіть 5 разів.

15. Почніть як можна частіше позіхати, роблячи це з насолодою, повільно, не забуваючи при цьому класти пальці на чоло, щоб не провокувати виникнення складок на ньому.

Всі вправи можна робити перед дзеркалом, що тільки додасть вам гарного настрою.

 

—————

Назад